Lainalaskuri

Jos etsit lainaa ja haluat, että homma hoituu mahdollisimman helpolla, niin olet osunut kultasuoneen, sillä lainalaskuri on tarkin mahdollinen työkalu kuukausierän laskemiseen ja se tapahtuu sen kautta reaaliajassa.

Lainalaskuri netissä on startti jokaiselle lainaajalle ja sillä saa hyvän takamustuntuman, millainen lainan alku kuukausierä tulee olemaan.Vielä plussana se, että kilpailutamme lainat jopa yli 25 pankin kautta valmiiksi ja lainalaskuri näyttää heti kuukausieräarvion, kun olette valinneet lainasumman ja maksuajan.

Tämä tarkoittaa, että vain yksi lainahakemus riittää ja sitten voittekin vapaasti tutkia sekä vertailla saamianne tarjouksia.


Lainalaskuri tekee luoton hakemisesta asteen verran helpompaa

Kun haluat päästä helpolla, suosittelemme lainalaskimen käyttöä. Hait luottoa mistä vaan, on ensimmäinen vaihe kaikista järkevintä hoitaa lainalaskurilla. Useimmissa paikoissa, et edes voi sivuuttaa tätä vaihetta (kuten meillä Luotto.org -palvelussa), sillä se on aina hakemuksen ensimmäinen vaihe.

Älä jätä lainan lopullisia kuluja huomioimatta

Koska näet laskurista vain alustavan arvion, joka on kaikille sama, saat kuitenkin sen avulla suurpiirteisen laskelman, millaiset numerot lainasta koituvat. Lopullinen todellinen vuosikorko näkyy vasta tarjouksessa, jonka näet nopeasti hakemuksen jättämisen jälkeen. Näin halvin laina on helppo valita lukuisten tarjousten joukosta.

Lainalaskuri näyttää, että kuluissa on huikeita eroja

Tämäkin kannattaa huomioida ja se onkin itse asiassa yksi sellainen asia, jonka kanssa meillä suomalaisilla on paljon tekemistä. Valitettavan moni jättää tämän vähän kuin puolitiehen eli asian kanssa kiirehditään vähän turhaankin.

Useimmat haluavat saada lainaa heti tilille, joka ei sinänsä yllätä, sillä välillä tarve on kiireellinen ja pikavippien loistaessa poissa olollaan akuutti rahareikä voi olla vaikeaa paikata.

Prosentin kymmenyskin vaikuttaa jo huomattavasti. Erityisesti, kun puhutaan suuremmista lainasummista, joten kulueroihin kannattaa todellakin kiinnittää katse lujasti. Lainalaskuri ja sen näyttävä todellinen vuosikorko ovat ne asiat, jotka kannattaa painattaa visusti kaaliin. Niille, jotka eivät vielä tiedä, niin mitä pienempi todellinen vuosikorko on, sen pienemäksi jäävät myös lainan kokonaiskustannukset.

Todellinen vuosikorko näyttää kaikki kulut

Todellinen vuosikorko huomioi kaikki lainan kustannukset. Usein lainalaskuri näyttää alkuun pelkästään kuukausieräarvion tai viitekoron, mutta näistä ei käy ilmi koko totuus.

Pidä siis mielessä erityisesti todellinen vuosikorko, sillä siinä mukana niin viitekorko, avauskulut (mikäli sellaisia on), tilinhoitokulut (yleensä noin 5 € / kk luokkaa) ja mahdolliset muut kulut (yleensä lisäpalvelukuluja, esim. jos päädyt ottamaan luotolle lainaturvan tms.)

Kaikki kustannukset annetaan yleensä lainaajan tietoon siinä vaiheessa, kun tarjous on pöydässä ja vasta silloin tiedät, mikä on edullisin luotto ja millä tarjouksilla voi ”heittää vesilintua” eli hylätä siihen paikkaan.

Lainalaskin siis yksinkertaisesti kannattaa!

Jos siis vielä tässäkin vaiheessa epäilet lainalaskimen tärkeyttä, niin suosittelemme lukemaan tekstin uudestaan. Lainan kilpailutus ei onnistu ilman, että saat jollain mustaa valkoiselle ja vain murto-osa meistä on siunattu moisella matematiikkapäällä, jotta tämän kaltaiset kalkulaatiot hoituisivat. Parempi siis, että lainalaskuri hoitaa homman ja te teette viimeisen liikkeen, kun tarjoukset on vertailtu ja kilpailutuksen viimeinen vaihe on valmis teidän osaltanne.