Halvin laina netistä 2023

Halvin laina on jokaisen lainaa hakevan ykkösprioriteetti. Ota selvää, mistä edullinen laina löyty ja tee se helpolla – sekä ilmaiseksi muutamassa minuutissa.

Uusi lainapalvelu Luotto.org on avattu ja pääset hakemuskaavakkeen kautta kiinni reilun 20 pankin lainatarjouksiin. Hakemuksen jättäminen on minuuttien prosessi ja saat tarjouksia nopeasti pöytään.

Palvelu on 100 % ilmainen, puolueeton ja läpinäkyvä. Tarjouksien läpi käyminen on sitomatonta eli jos halvin laina ei löydy sitä kautta, voit antaa asian jäädä siihen. Et siis voi hävitä missään tapauksessa sentin senttiäkään!


Halpa luotto on helppo löytää ja hoitaa kotiin. Anna prosessiin malttia ja vuorokausi aikaa, niin löydät sellaisen varmasesti – ihan netistäkin. Tosin oma pankki on myös hyvä vaihtoehto, jos paperityöt ja vakuudet ovat kunnossa. Netissä näitä ei tarvita, josta voi antaa plussaa sekä helppous ja siinä samassa nopeuspuoli ovat ihan eri maailmasta.

Jos haluat tutkia muita ja erityisesti pienempiä lainoja, voit tehdä sen vertailutaulukosta. Yläpuolelta löytyvän hakukaavakkeen täyttäminen on kuitenkin ensikädessä fiksumpaa, sillä sitä kautta pääset yhdellä hakemuksella kiinni jopa yli 20 pankin lainatarjontaan.

Halvat lainat – säästä ja tee se helpolla

Jos et saanut tarpeeksi halpaa tarjousta tai jostain syystä sellaista ollenkaan, voit tutustua vaihtoehtoisesti täällä oleviin lainapalveluihin, joista voit saada edullista lainaa alk. vain 4-6 % korolla – tosin lainasummat ovat pienempiä kuin, mitä Luotto.org tarjoaa.

Korkokattoasetus parantaa jokaisen kuluttajan asetelmia

*1.9.2019 voimaan astunut korkokattoasetus eliminoi 0% koron lainat, mutta se taas puolestaan laskee kaikkien lainojen korkoja yleisesti, joten voit saada entistä pienemmällä korolla.

Halvin laina ei ole työn ja tuskan takana, vaikka sitä se on tuskin ollut enää vuosiin meidän kaltaisten kilpailutuspalveluiden ilmestymisen myötä.

Uusi korkokattoasetus pakottaa palvelut ja pankit pitämään lainan korkomaksimin 20 %:ssa.

Edullinen laina:mitä se edes tarkoittaa nykyään?

Halvin laina on se, minkä korko on pienin. Monelle – ja liian monelle – korkoprosentilla ei ole suurtakaan merkitystä. Tämä on asia, jonka jokaisen pitäisi ehdottomasti muuttaa.

Korkoprosenttipuolella, kun jokainen desimaalierokin merkitsee. Ja edullisin laina on se, jonka todellinen vuosikorko on pienin.

Todellinen vuosikorko sisältää kaikki kulut, joita lainassa ovat tyypillisesti avausmaksu, viitekorko ja mahdollisesti tilinhoitokulu, jonka veloitus on yleensä kuukausittainen. Muita kuluja lainoissa harvoin on, ellet sitten ota lisämaksullisia palveluita, kuten lainaturvaa.

Lainan korkokattolaki teki lainoista väliaikaisesti todella halpoja

Kun koronaviruksen leviämisen myötä laitettiin uusia lakiasetuksia voimaan, laskettiin myös kaikkien kulutusluottojen, pankkilainojen ja yhdistelylainojen korkoja.

Vielä syksyllä 2021 nimelliskorko sai olla enintään 10 prosenttia, mutta syyskuun lopussa asiat muuttuivat ja 20 prosentin korkokatto pantiin takaisin käytöön. Myös edullisten lainojen poiminta on helpompaa, sillä palveluita on vähemmän ja pienistä lainoista on jopa pulaa Talouteen.com selvittämän tutkimuksen mukaan. Suuret kulutusluotot ja muut joustoluotot ovat saaneet aikaan tämän efektin, joka on kantanut laina-alaa parempaan suuntaan jatkuvasti kuluttajan kannalta.

 

Vanha vs. uusi korkokattolaki

Vanha korkokattolaki astuu voimaan eli lainojen kulut voivat olla enintään 20 prosenttia nimelliskoron osalta ja 150 euroa mm. lainan avauskulujen kohdalta.

Nyt on siis vielä erittäin otollinen aika hakea halvin laina, sillä syksyllä voit joutua maksamaan lainasta useamman prosentin enemmän, vaikka muut ehdot eivät muutu.

Lainan korko määrittää kaiken, vai?

Käytännössä kyllä, mutta älä hämäänny tai mene siihen ”lankaan” ja tuijota vain viitekorkoa. Se, kun ei kerro koko totuutta, vaan pelkästään lainan lähtökoron. Pieni viitekorko ei siis takaa halvinta lainaa, vaan jo edellä mainittu todellinen vuosikorko lopulta kertoo sen. Todellinen vuosikorko muodostuu aina nimelliskorosta (=viitekorko) ja lainan avausmaksuista tai kuukausikuluista. Muut kulut voivat olla enintään 150 euroa vuodessa, joko edellä mainitun avausmaksun tai kuukausittaisen tilinhoitomaksun kautta.