UKK

Usein kysyttyihin kysymyksiin kuuluvat mm. seuraavat kysymykset. Jos joku jää epäselväksi, niin suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan siihen palveluun tai välittäjään, johon olet päätymässä. Monet luotettavat yhtiöt tarjoavat nopean Live-Chat -palvelun, joka tekee vastauksen saamisesta nopeaa.

Voinko hakea tarjousta usemmasta eri paikasta?

Sinä olet itsesi herra eli täysin vapaat kädet sallitaan. Voit hakea niin monta tarjousta kuin haluat ja missään niissä ei ole sitoutumiselle edellytystä. Kannustamme kuluttajia vertaamaan luotot ennen kuin säntäätte luottosopimuksen allekirjoituslinjalle.

Malttiin kannattaa luottaa tässä vaiheessa runsaasti, sillä sen avulla realisoit säästön, joka voi olla jopa merkittävä.

Mitkä ovat vaatimukset päätöksen hyväksyntään?

Kaikki tämä on luotonantajakohtaista. Myös välittäjillä on omat ehtonsa ja kaikki hakemukset eivät lähde eteenpäin. Vaatimuksina ovat ainakin täysi-ikäisyys – tosin usein ikäraja on 20 vuotta, puhdas historia luottotiedoissa ilman maksuhäiriömerkintöjä. Velkaantuneisuutta katsotaan myös ja samoin nykyisiä vuosituloja.

Myös eläkkeet ja etuudet katsotaan tuloiksi. Luotonhakijan pitää myös pystyä tunnistautumaan sähköisesti (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne) ja asua Suomessa.

Voinko saada lainaa anonyymisti?

Tätäkin on kyselty. Ja vastaus on ei – ei missään tapauksessa. Sillä kuten aikaisemmin kirjoitettiin, jokainen luotonhakija tunnistautuu joko pankkitunnuksilla tai toisena vaihtoehtona mobiilivarmenteella.

Näin luotonantajapalvelu tai välittäjä saa luotettavasti teidän henkilötiedot. Näin vältytään väärinkäytöksiltä.