Usein kysyttyihin kysymyksiin kuuluvat mm. seuraavat kysymykset. Jos joku jää epäselväksi, niin suosittelemme ottamaan yhteyttä suoraan siihen palveluun tai välittäjään, johon olet päätymässä.

Monet luotettavat yhtiöt tarjoavat nopean Live-Chat -palvelun, joka tekee vastauksen saamisesta nopeaa kysymykyseen kuin kysymykseen. Ja niin teemme luonnollisesti myös mekin ja Luotto.org Live-Chatin löydät oikeasta alakulmasta klikkaamalla ”Chat-painiketta”.

Voinko hakea tarjousta usemmasta eri paikasta?

Sinä olet itsesi herra eli täysin vapaat kädet sallitaan. Voit hakea niin monta tarjousta kuin haluat ja missään niissä ei ole sitoutumiselle edellytystä. Kannustamme kuluttajia vertaamaan luotot ennen kuin säntäätte luottosopimuksen allekirjoituslinjalle.

Malttiin kannattaa luottaa tässä vaiheessa runsaasti, sillä sen avulla realisoit säästön, joka voi olla jopa merkittävä.

Mitkä ovat vaatimukset päätöksen hyväksyntään?

Kaikki tämä on luotonantajakohtaista. Myös välittäjillä on omat ehtonsa ja kaikki hakemukset eivät lähde eteenpäin. Vaatimuksina ovat ainakin täysi-ikäisyys – tosin usein ikäraja on 20 vuotta, puhdas historia luottotiedoissa ilman maksuhäiriömerkintöjä. Velkaantuneisuutta katsotaan myös ja samoin nykyisiä vuosituloja.

Myös eläkkeet ja etuudet katsotaan tuloiksi. Luotonhakijan pitää myös pystyä tunnistautumaan sähköisesti (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne) ja asua Suomessa.

Voinko saada lainaa anonyymisti?

Tätäkin on kyselty. Ja vastaus on ei – ei missään tapauksessa. Sillä kuten aikaisemmin kirjoitettiin, jokainen luotonhakija tunnistautuu joko pankkitunnuksilla tai toisena vaihtoehtona mobiilivarmenteella.

Näin luotonantajapalvelu tai välittäjä saa luotettavasti teidän henkilötiedot. Näin vältytään myös väärinkäytöksiltä, joita tosin ei enää juurikaan ole tai ne voidaan jo laskea yhden käden sormin kuukausitasolla.

Kuinka paljon voin hakea lainaa palvelusta ja kuinka pitkällä maksuajalla?

Voit hakea käytännössä suoraan palvelustamme lainaa 2000 – 60.000 euroa ja maksuaika on teidän päätettävissä vuodesta 15 vuoteen. Tosin lainan voi maksaa takaisin vapaasti paljon nopeamminkin, jos taloudellinen tilanne sen sallii.

Jos et saa meiltä ainuttakaan tarjousta, saatte suoraan muutaman suomalaisen varteenotettavan palvelun silmienne eteen, joista voi olla helpompi saada lainaa.

Entä lainojen yhdistäminen ja velkajärjestelyt?

Tarjoamme ilomielin maksukykyisille ja muut kriteerit täyttäneille velkajärjestely- & lainojen yhdistämis -palveluita. Erityisesti lainojen yhdistelyn avulla monet suomalaiset ovat päässeet eroon raskoista vippiveloistaan ja kääntäneet toivottoman taloustilanteen huomattavasti paremmille raiteille. Kannustammekin kaikkia veloissa painivia ainakin kokeilemaan, millaiset säästömahdollisuudet näiden kautta olisi mahdollista saada.

Keskitys ja kilpailutus – kuinka näiden kanssa on laita?

Siis vastaus tähän ei poikkea paljoakaan aikaisemmasta. Voit todella keskittää ja uudelleen kilpailuttaa tällä hetkellä auki olevat lainat ja suosittelemmekin tekemään niin. Tämä maksuton operaatio, kun voi vain säästää sinulta rahaa ja samalla useamman lainan omistaja löytää helposti talouteensa uutta potkua ilman laskuameriä ja tietenkin bonuksena tulee samalla pienempi kokonaiskulupuoli. Tämä siis ihan jo kuukausitasolla ja luonnollisesti isommat säästöt näkyvät, kun mennään parisen kuukautta, tai vaikka se puoli vuotta eteenpäin-

Lainaa ilman luottotietoja?

Tämän kanssa sävelet ovat myös hyvin selvät. Et voi saada lainaa ilman luottotietoja, sillä se on palveluiden ehdoissa ikärajan kanssa siellä kärkikriteereissä.

Oman pankin kautta tähän saattaa löytyä pienet mahdollisuudet, jos velat on kuitattu ja käyt säännölisesti töissä. Myös tulojen määrällä on huomattava vaikutus tähän. Myös takaajista ja vakuuksista on huomattavasti hyötyä sekä luonnollisesti, jos haet lainan rinnakkaishakijan kanssa, parannat mahdollisuuksiasi entisestään. Lähtökohta on kuitenkin se, että maksuhäiriömerkintä tekee lainaamisesta lähes mahdotonta.*

*Tässä on kuitenkin pieni mahdollisuus Tandon kautta, sillä se ei katsoa lainkaan historiaa (emme toimi yhteistyössä, mutta vinkkinä kaikille) ja sieltä kaikki voivat saada lainaa myös ne, jotka ovat kamppailleet maksuhäiriämerkintöjen kanssa. Tosin, takaaja tarvitaan ja erinomaisen luokan sellainen vieläpä.