Jälleenrahoitus – Lainojen tai yhden lainan jälleenrahoittaminen

Jälleenrahoitus on nyt Suomessa säästö-trendien kärkipäässä. Jälleenrahoitus lyhyesti tarkoittaa nykyisen lainan vaihtamista kilpailuttamisen kautta edullisempaan. Se on automaattinen säästötoimenpide, jonka voit laittaa vireille jo tänään lähtemällä täyttämään alapuolella näkyvää lainahakemusta aloittaan lainalaskurista.

Jälleenrahoita ja säästä myös sitä kautta – ja tee se tässä ja tänään!


Voit kääntää talouden ja koko elämän paljon parempaan kuntoon tällä pienellä toimenpiteellä, joka on valitettavan aliarvostettua vieläkin, vaikka eväitä suorastaan tarjotaan kuluttajille.

Lainojen jälleenrahoitus tarkoittaa, että olet oikealla tiellä!

Kyllä, luit oikein, sillä jos luet tätä tekstiä tässä ja nyt, niin haluat varmasti järjestellä raha-asiat uuteen uskoon, joka on erinomainen asia. Ja useamman lainan jälleenrahoitus tarkoittaa käytännössä samaa asiaa kuin lainojen yhdistäminen, joka on ehkä se yleisempi käytetty termi. Jälleenrahoitus -termi on syntynyt siihen rinnalle ja sitä on käytetty alunperin joidenkin kivijaloilla seisovien pankkien toimesta. Kivikaudella (alle kolmikymppisille) mm. Merita -pankki eli nykyinen Nordea käytti ”jälleenrahoitus” -sanaa, vaikka se oli yhtä tuntematon keskimäärin suomalaiselle kuin on myös käänteinen asuntolainakin.

Millaisissa tapauksissa jälleenrahoittaminen kannattaa?

Kaikissa tilanteissa, jos löydät paremman lainan, jonka korko on selvästi pienempi, tai edes vähän pienempi. Kilpailuta laina, joka sekin käy meillä ja tee nopea lainavertailu, niin näet siinä sekunnissa, voitko saavuttaa säästöjä vai oletko jo maksimoinut oman säästöprosentin lainassa. Mikäli olet, niin hyvä näin. Voit tarkistaa tilanteen uudestaan esimerkiksi 6 kuukauden tai vuoden päästä uudestaan.

Erityisen painavia syytä jälleenrahoitukselle

Jos sinulla on vielä harteilla vanhan ajan pikavippi tai painava joustoluotto, joiden korkoa ei saa alas millään muuta kuin maksamalla koko velan kertamaksulla pois. Tässä on syy numero yksi, muita järkeviä syitä on:

  • Koet, että voit säästää lainojen jälleenrahoitusmenetelmän kautta
  • Nykyisen lainan nimelliskorko on yli 20 % vuositasolla
  • Kärsit siinä missä taloutesikin kärsii (rahaa jää liian, jos lainkaan, säästöön)
  • Sinulla on paljon päällekkäisiä velkoja

Ja se sama mikä hyvä puoli tai erinomainen suorastaan tässä on, mikä löytyy myös yhdistelylainasta eli pystyt ilmaiseksi järjestämään ja saavuttamaan jo heti kuukausitasolla silmin nähtävän summan rahaa. Lopulta kokonaiskulut kuitenkin ratkaisee ja todellinen vuosikorko, mutta jokainen pystyy vertaamaan ilman suurta matemaatikan taitoa, missä lainassa on pienimmät kulut kokonaisuudessaan.